Понеділок, 13.05.2024, 03:10Головна | Реєстрація | Вхід

Меню сайту

Пошук

Логін:
Пароль:

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Каталог статей
Головна » Статті » Корисне

Харчування в поході

Якщо Ви самостійно займаєтеся підготовкою групи до походу, то каменем спотикання, найчастіше, стає розрахунок продовольства (розкладки) і розподіл її між учасниками. Необхідно дотримати виконання відразу декількох умов, а саме: 
Харчування на маршруті має бути достатнім для виконання учасниками всіх завдань подорожі; 
Повинен бути дотриманий білково-вуглеводні-жировий баланс; 
Вага і обсяг розкладки повинні бути мінімальними; 
Бажано, щоб меню було смачним і різноманітним, щоб радувати організми ВСІХ учасників; 
Вирішити для себе частина з перерахованих питань Ви зможете, ознайомившись з чудовою статтею "Уривки з записної книжки завгоспа" (zip, 27 Кб). 
Для полегшення і максимальної автоматизації складання меню і розрахунку розкладки продуктів можу порекомендувати спеціальну україномовну програму Outdoor Food Ration Calculator. З її допомогою Ви будуєте меню із заздалегідь складених страв, вводите кількість учасників і кількість ходових днів. Як результат отримуєте розрахунок необхідної кількості продуктів для закупівлі, який можна буде роздрукувати. 
При розподілі продуктів між учасниками на першому етапі має сенсу виходити з принципу рівності ваги й обсягу для всіх. Потім, якщо є необхідність трохи змістити баланс ваги на користь більш сильних членів групи. 
У процесі розподілу зручно користуватися ручними вагами, а продукти для кожного учасника класти в окремі великі поліетиленові пакети з ручками (для зручності зважування). 
Категорія: Корисне | Додав: grunyk (26.02.2011)
Переглядів: 756 | Рейтинг: 0.0/0

Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Котедж "Карпатська тиша"
 

Copyright grunyk.ucoz.ua © 2024 |