Склад: 80 г яловичини, 30 г цибулі ріпчастої, 25 г моркви, 100 г буряка, 80 г капусти білокачанної, 80 г картоплі, 50 г квасолі, 50 г баклажан і 10 г сметани. Так само 10 г рослинної олії, зелень петрушки і кропу, спеції, сіль за смаком.
Спосіб приготування:
1. Яловичину залийте холодною водою, додайте цибулю і лавровий лист і на великому вогні доведіть до кипіння.
2. Потім м'ясо вийміть, наріжте порційними шматками, а бульйон процідіть, посоліть і доведіть до кипіння. У киплячий бульйон покладіть підготовлені шматки м'яса, шинковану буряк і варіть до напівготовності.
3. Додайте нарізану шматками картоплю і шинковану капусту. За 15 хвилин до готовності введіть пасеровану моркву і зварену окремо квасолю. Тушковані у рослинною олією свіжі або консервовані баклажани так само введіть у борщ. Попередньо баклажани потрібно протерти через сито. При подачі на стіл, борщ заправте сметаною і посипте рубаною зеленню.
|