Вівторок, 17.10.2017, 16:20Головна | Реєстрація | Вхід

Меню сайту

Категорії розділу

Пошук

Логін:
Пароль:

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Каталог статей
Головна » Статті » Обряди і Звичаї » Українська кухня

Борщ київський

Склад:

   250 г яловичини, 250 г баранини, 1/4 капустини, 4 бульби картоплі, 1 великий буряк, 0,5 л бурякового квасу, 2 ст. ложки квасолі, 2 кислих яблука і 2-3 помідори. Крім цього 2 ст. ложки рослинної олії, 1 ст. ложка дрібно нарізаного сала, 1-2 цибулини, 1 морква, 1 корінь петрушки і 1 ст. ложка зелені петрушки. Так само 1 ч ложка зелені селери, 3 лаврових листки, 3 горошини запашного перцю, 1/4 ч ложки червоного перцю, 0,5 голівки часнику.

   Для бурякового квасу: 0,5 кг чорного хліба, 1,5 л води і 6 буряків. 

Спосіб приготування:

1. Приготуйте квас, для чого хліб наріжте шматочками, залийте його водою, покладіть очищений й нарізаний скибками буряк, дайте настоятися 2 дні (вдень на сонці, вночі в теплому місці). На третій день процідіть. Після цього квас буде готовий для використання в борщ.

2. Яловичину опустіть в окріп, залийте буряковим квасом і зваріть бульйон. Потім окремо тушкуйте: буряк разом з баранячою грудинкою, нарізаною дрібними шматками, помідори на рослинній олії, а так само і цибулю, моркву, корінь петрушки.

3. Відваріть в бульйоні до напівготовності капусту і картоплю, додайте тушковані овочі і варіть ще 10-15 хвилин, заправте вареною квасолею, а в самому кінці - розтертим з нутряним салом часником і нарізаною зеленню петрушки.
Категорія: Українська кухня | Додав: grunyk (28.03.2011)
Переглядів: 281 | Рейтинг: 0.0/0

Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Котедж "Карпатська тиша"
 

Copyright grunyk.ucoz.ua © 2017 |