Склад:
1 кг кісток (мозкових), 2 великі буряки, 5 бульб картоплі, 2-3 сосиски, 2 цибулини і 2 ст. ложки томату-пюре. Так само 2 ст. ложки 3% оцту, 1 морква, 1 ст. ложка вершкового масла або 50 г сала, 1-2 ч ложки цукру, 6 горошин чорного перцю, 2 лаврових листки, 1 ст. ложка зелені петрушки, 1/2 склянки сметани.
Спосіб приготування:
1. Приготуйте кістковий бульйон. Буряк відваріть до напівготовності в шкірці, потім очистіть, наріжте соломкою і тушкуйте з томатом-пюре і оцтом 20-30 хвилин на олії. Моркву, цибулю, петрушку пассруйте окремо.
2. У бульйон покладіть картоплю, потім буряк і інші коріння, прянощі та цукор. У майже готовий борщ додайте обсмажені на вершковому маслі або салі сосиски, нарізані маленькими шматочками.
3. Перед подачею на стіл, додайте сметану.
|