Вівторок, 22.08.2017, 12:20Головна | Реєстрація | Вхід

Меню сайту

Категорії розділу

Пошук

Логін:
Пароль:

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Каталог статей
Головна » Статті » Обряди і Звичаї » Українська кухня

Борщ полтавський

Склад:

   600 г гусака або качки, 1 буряк, 1/4 капустини, 3 бульби картоплі, 50 г сала, 25 г вершкового масла, 1 склянка гречаної крупи і 0,5 стакана томатної пасти або 2-3 помідора. Крім цього: 1 морква, зелень петрушки, 1-2 цибулини, 1 ст. ложка оцту, один великий лавровий лист і 1 головка часнику. Так само 5 горошин чорного перцю, зелень, 0,5 склянки сметани, 2 ч ложки цукру.

Для галушок: 1 яйце, 1/4 склянки окропу, 1 склянка борошна.

Спосіб приготування:

1. Приготуйте галушки, для чого розведіть 1 ст. ложку борошна в окропі, ретельно розітріть її, охолодіть, додайте яйце, решту борошна і замісіть тісто, яке повинно бути не крутіше, ніж густа сметана. Тісто беріть чайною ложкою і опускайте в киплячу підсолену воду. Варіть галушки до тих пір, поки вони не спливуть, потім відкиньте на друшляк.

2. Буряк потушкуйте з оцтом, частиною сала (або з жиром, знятим з поверхні бульйону), цукром і томатною пастою.

3. Цибулю, моркву, корінь петрушки, нарізані соломкою, обсмажте на вершковому маслі. Картоплю, капусту і гречану крупу варіть в бульйоні 15 хвилин, потім додайте до них підготовлену буряк і коріння, варіть ще 10 хвилин, додайте олію, прянощі й галушки. Потім заправте борщ зеленню петрушки і часником, натертими з салом. Перед подачею на стіл, заправте борщ сметаною.
Категорія: Українська кухня | Додав: grunyk (28.03.2011)
Переглядів: 324 | Рейтинг: 0.0/0

Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Котедж "Карпатська тиша"
 

Copyright grunyk.ucoz.ua © 2017 |