Субота, 14.06.2025, 22:45Головна | Реєстрація | Вхід

Меню сайту

Категорії розділу

Пошук

Статистика


Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0

Каталог статей
Головна » Статті » Обряди і Звичаї » Українська кухня

Бринза

Бринза (бринзя, бриндза) – сорт сиру, виготовлений з овечого молока. Виробляли бринзу чоловіки, оскільки вівчарами були завжди чоловіки. Насамперед для приготування бринзи проціджували овече молоко і заквашували молоком, що вистоялося у шлунку молодого ягняти. Тоді посудини з молоком ставлять біля вогню і помішують – таким чином утворюються грудки сиру, які підвішують у теплому місці. Виготовлений сир називають будзем. Згодом будз розтирають із сіллю і маслом – тоді й отримують бринзу.
Категорія: Українська кухня | Додав: grunyk (29.03.2011)
Переглядів: 794 | Рейтинг: 0.0/0

Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Котедж "Карпатська тиша"
 

Copyright grunyk.ucoz.ua © 2025 |