Статистика
Онлайн всього: 13 Гостей: 13 Користувачів: 0
|
Каталог статей
Бринза
Бринза (бринзя, бриндза) – сорт сиру, виготовлений з овечого молока. Виробляли бринзу чоловіки, оскільки вівчарами були завжди чоловіки. Насамперед для приготування бринзи проціджували овече молоко і заквашували молоком, що вистоялося у шлунку молодого ягняти. Тоді посудини з молоком ставлять біля вогню і помішують – таким чином утворюються грудки сиру, які підвішують у теплому місці. Виготовлений сир називають будзем. Згодом будз розтирають із сіллю і маслом – тоді й отримують бринзу.
|
Категорія: Українська кухня | Додав: grunyk (29.03.2011)
|
Переглядів: 782
| Рейтинг: 0.0/0
|
|