Інгредієнти: - 500 г ягідного пюре - 1 склянка цукру - 1 склянку сухого вина - 0,5 ч. ложки меленої кориці - 0,5 ч. ложки гвоздики - 0,5 ч. ложки цедри - 0,5-1 ч. ложка лимонної кислоти або лимонного соку - 1 склянка води Приготування Зі свіжих ягід зробити пюре, протерши їх через сито. Частину, що залишилася в ситі неперетертую масу зварити у воді разом з цукром, вином і прянощами. Відвар процідити, додати в нього лимонний сік або лимонну кислоту і залити цим сиропом зі свіжих ягід, обов'язково у фарфоровій або емальованому посуді. Ягідний холодець слід остудити, накривши рушником, а потім поставити на холод на 3-5 ч.