Четвер, 28.03.2024, 22:16Головна | Реєстрація | Вхід

Меню сайту

Категорії розділу

Пошук

Логін:
Пароль:

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Каталог статей
Головна » Статті » Обряди і Звичаї » Українська кухня

Крашанки

крашанки - обов'язкове прикраса святкового великоднього столу. Яйце, пофарбоване в червоний колір, символізувало у слов'ян та інших народів відродження життя. 



У воду для варіння яєць додають лушпиння цибулі або молоді березові листочки. У залежності від насиченості відвару яйця виходять жовто-коричневого кольору різної інтенсивності. Іноді до них прив'язують листя петрушки, які залишають на шкаралупі світлі відбитки.

Яйця можна фарбувати і харчовими барвниками, які розчиняють у гарячій воді. Зазвичай застосовують червону фарбу.

Зварені круто гарячі яйця опускають в гарячу фарбу, виймають їх і розкладають для просушування на папері.

Висохлі яйця можна протерти длі: блиску рослинним маслом.







Категорія: Українська кухня | Додав: grunyk (30.03.2011)
Переглядів: 721 | Теги: Українська кухня, відпочинок, Пасха, національні напої, різдвяні страви, Гуцульські страви | Рейтинг: 0.0/0

Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Котедж "Карпатська тиша"
 

Copyright grunyk.ucoz.ua © 2024 |