Середа, 13.12.2017, 02:25Головна | Реєстрація | Вхід

Меню сайту

Категорії розділу

Пошук

Логін:
Пароль:

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Каталог статей
Головна » Статті » Обряди і Звичаї » Українська кухня

Кремзлики по-гуцульськи

Обчищену і промиту картоплю натирають на тертці, додають пшеничне борошно, сире яйце, дрібно нарізану цибулю, розтертий з сіллю часник, чорний молотий перець і сметану. Масу добре перемішують, формують з неї коржі — кремзлики круглої форми, кладуть у сковороду з добре розігрітим жиром з свіжого сала і смажать до готовності.

З підготовленої свинини нарізають м'ясо (по два шматки на порцію), злегка відбивають, солять, посипають чорним молотим перцем і обсмажують з обох боків до готовності.

У горщечок кладуть кремзлики, по три штуки на порцію. На кремзлики кладуть смажене м'ясо, поливають пасерованою цибулею, посипають червоним молотим перцем та дрібно нарізаною зеленню петрушки. Горщечок закривають і запікають у духовці протягом 5—10 хв. при температурі 180—200 °С.

Готову гарячу страву вибирають з горщечка, перекладають у тарілку так. щоб кремзлики були знизу, а зверху м'ясо з пасерованою цибулею.

Витрати продуктів на одну порцію: картопля 245 г, яйце 1/3 шт., борошно 10 г, сіль 2 г, перець чорний молотий 0.05 г, цибуля 30 г, часник 4 г, сметана 20 г, сало свіже 25 г, свинина 173 г, жир кулінарнім 5 г, перець червоний молотий 0.4 г, зелень петрушки 2 г.


Категорія: Українська кухня | Додав: grunyk (29.03.2011)
Переглядів: 618 | Рейтинг: 0.0/0

Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Котедж "Карпатська тиша"
 

Copyright grunyk.ucoz.ua © 2017 |