Статистика
Онлайн всього: 6 Гостей: 6 Користувачів: 0
|
Каталог статей
Кремзлики по-гуцульськи
Обчищену і промиту картоплю натирають на тертці, додають пшеничне борошно, сире яйце, дрібно нарізану цибулю, розтертий з сіллю часник, чорний молотий перець і сметану. Масу добре перемішують, формують з неї коржі — кремзлики круглої форми, кладуть у сковороду з добре розігрітим жиром з свіжого сала і смажать до готовності.
З підготовленої свинини нарізають м'ясо (по два шматки на порцію), злегка відбивають, солять, посипають чорним молотим перцем і обсмажують з обох боків до готовності.
У горщечок кладуть кремзлики, по три штуки на порцію. На кремзлики кладуть смажене м'ясо, поливають пасерованою цибулею, посипають червоним молотим перцем та дрібно нарізаною зеленню петрушки. Горщечок закривають і запікають у духовці протягом 5—10 хв. при температурі 180—200 °С.
Готову гарячу страву вибирають з горщечка, перекладають у тарілку так. щоб кремзлики були знизу, а зверху м'ясо з пасерованою цибулею.
Витрати продуктів на одну порцію: картопля 245 г, яйце 1/3 шт., борошно 10 г, сіль 2 г, перець чорний молотий 0.05 г, цибуля 30 г, часник 4 г, сметана 20 г, сало свіже 25 г, свинина 173 г, жир кулінарнім 5 г, перець червоний молотий 0.4 г, зелень петрушки 2 г.
|
Категорія: Українська кухня | Додав: grunyk (29.03.2011)
|
Переглядів: 1092
| Рейтинг: 0.0/0
|
|