Вівторок, 17.10.2017, 16:26Головна | Реєстрація | Вхід

Меню сайту

Категорії розділу

Пошук

Логін:
Пароль:

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Каталог статей
Головна » Статті » Обряди і Звичаї » Українська кухня

Паска «Українська»

4 склянки борошна, 50 г дріжджів, 1 / 2 склянки розтопленого вершкового масла, 1 склянка молока, 1 склянка цукру, 10 жовтків, 1 ст. ложка мигдалю, сіль - за смаком 



Тісто готується із сухої просіяного борошна вищого гатунку та свіжих дріжджів. Майже всі дріжджові паски повинні три рази підходити.

Дріжджі розводять у невеликій кількості молока, додають борошно, яйця, ретельно перемішують тісто, ставлять у тепле місце, щоб воно трохи підійшло.
Потім потроху додають залишок продуктів і вимішують тісто протягом 30 хв.

Коли тісто підійде вдвічі, його знову вимішують протягом 10 хв і перекладають у форми, заповнюючи їх на одну третину.

Потім форми ставлять в тепле місце, дають тісту підійти і обережно ставлять їх у гарячу духовку. Печеться паска близько години, в завісомості від її висоти.

Форми для паски змащують і посипають сухарями. Тісто має бути некрутим. Виймають його після охолодження.

Охолоджені паски покривають глазур'ю. Для приготування глазурі 1 склянка цукру заливають 6 ст. ложками гарячої води, додають 1 / 2 чайної ложки оцту і варять. Коли крапля сиропу, падаючи з ложки, тягне за

1 / 4 частину борошна заварити склянкою гарячого молока і розтерти, щоб не було грудочок. Після остигання маси до неї додають Дріжджі, жовтки, розтерті до білого кольору, і ставлять у тепле місце. Після того, як опара добре підійде, додають решту борошна, сіль і ретельно вимішують 30 хв, вливають олію і знову вимішують 30 хв, після чого додають подрібнений цукор, розтертий мигдаль і знову вимішують 30 хв.

Підготовленим тестом заповнюють форми до половини, ставлять їх в тепле місце. Коли тісто підійде і заповнить форму, ставлять в духовку на 1 год





Категорія: Українська кухня | Додав: grunyk (30.03.2011)
Переглядів: 364 | Теги: Українська кухня, відпочинок, Пасха, національні напої, різдвяні страви, Гуцульські страви | Рейтинг: 0.0/0

Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Котедж "Карпатська тиша"
 

Copyright grunyk.ucoz.ua © 2017 |