4 склянки борошна, 50 г дріжджів, 1 / 2 склянки розтопленого вершкового масла, 1 склянка молока, 1 склянка цукру, 10 жовтків, 1 ст. ложка мигдалю, сіль - за смаком
Тісто готується із сухої просіяного борошна вищого гатунку та свіжих дріжджів. Майже всі дріжджові паски повинні три рази підходити.
Дріжджі розводять у невеликій кількості молока, додають борошно, яйця, ретельно перемішують тісто, ставлять у тепле місце, щоб воно трохи підійшло. Потім потроху додають залишок продуктів і вимішують тісто протягом 30 хв.
Коли тісто підійде вдвічі, його знову вимішують протягом 10 хв і перекладають у форми, заповнюючи їх на одну третину.
Потім форми ставлять в тепле місце, дають тісту підійти і обережно ставлять їх у гарячу духовку. Печеться паска близько години, в завісомості від її висоти.
Форми для паски змащують і посипають сухарями. Тісто має бути некрутим. Виймають його після охолодження.
Охолоджені паски покривають глазур'ю. Для приготування глазурі 1 склянка цукру заливають 6 ст. ложками гарячої води, додають 1 / 2 чайної ложки оцту і варять. Коли крапля сиропу, падаючи з ложки, тягне за
1 / 4 частину борошна заварити склянкою гарячого молока і розтерти, щоб не було грудочок. Після остигання маси до неї додають Дріжджі, жовтки, розтерті до білого кольору, і ставлять у тепле місце. Після того, як опара добре підійде, додають решту борошна, сіль і ретельно вимішують 30 хв, вливають олію і знову вимішують 30 хв, після чого додають подрібнений цукор, розтертий мигдаль і знову вимішують 30 хв.
Підготовленим тестом заповнюють форми до половини, ставлять їх в тепле місце. Коли тісто підійде і заповнить форму, ставлять в духовку на 1 год