П`ятниця, 19.04.2024, 16:14Головна | Реєстрація | Вхід

Меню сайту

Категорії розділу

Пошук

Логін:
Пароль:

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Каталог статей
Головна » Статті » Обряди і Звичаї » Українська кухня

Перекладанец

4 склянки борошна, 8 жовтків, 40 г дріжджів, 400 г масла або маргарину, 1 / 2 склянки молока, 300 г абрикосів (кураги), 1 склянка родзинок, 300 г вишневого варення без соку, 300 г сухих слив 



На просіяне борошно кладуть масло або маргарин, екут ножем до отримання однорідної маси. Дріжджі розводять в теплому молоці, додають жовтки, добре збивають і підливають отриману суміш в тісто, не припиняючи січ його.

Тісто добре вимішують і ділять на п'ять рівних частин. Кожен шматок тесту тонко розкочують і викладають на добре змащений жиром лист, перекладаючи фруктовою сумішшю: порізаними на тонкі смужки запареними сушеними абрикосами (курагою), запареним родзинками, сухими сливами, ошпарені до м'якості, очищеними від кісточок і нарізаними на тонкі смужки, варенням.

Фруктову начинку розмішують, ділять на чотири рівні частини. Кожну частину викладають на один шар тіста і накривають іншим. Так укладають всі п'ять шарів тіста і залишають на 40 хв. Після цього верх змащують яйцем, посипають цукром і випікають у духовці.









Категорія: Українська кухня | Додав: grunyk (30.03.2011)
Переглядів: 890 | Теги: Українська кухня, відпочинок, Пасха, національні напої, різдвяні страви, Гуцульські страви | Рейтинг: 0.0/0

Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Котедж "Карпатська тиша"
 

Copyright grunyk.ucoz.ua © 2024 |