800 г сиру, 3 яйця, 2 склянки сметани, 100 г масла, 1 склянка варення
Всі паски необхідно готувати зі свіжого і добре віджатого сиру. Віджатий сир протерти через сито і додати необхідні для даного виду паски продукти. Потім форму з чотирма великими отворами застелити чистою льняною серветкою, на неї викласти підготовлений сир, прикрити краями серветки, а зверху покласти дощечку з пресом.
Форму поставити на добу в холодне місце. Потім форму акуратно перевернути на тарілку і вийняти паску.
Сир перемішати з варенням, додати цукор, протерти через сито, додати масло, сметану, яйця, перемішати.
Форму вистелити льняною серветкою, перекласти туди приготовану масу і поставити на добу під прес в холодне місце.