Четвер, 25.04.2024, 20:01 | Головна | Реєстрація | Вхід |
Відпочинкова садиба "Ґруник" Котедж "Карпатська тиша" | |
Меню сайтуПошук |
Гуцульська кухня
Гуцульська кухня - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Гуцульська кухня - частина української кухні, розповсюджена на Гуцульщині, має давню історію, славиться різноманітністю. Історія гуцульської кухні сягає багатьох століть і при цьому відповідає регіональним особливостям. Так, для Карпатського регіону з давніх давен характерне скотарство, а хліборобські зернові культури не такі поширені, як на Наддніпрянщині. Ці чинники обумовили велику кількість різновидів бринзи і часте використання кукурудзяного борошна: (коржі, малай).
У регіоні Українських Карпат організовуються спеціальні фестивалі присвячені найпоширенішим стравам гуцульської кухні. Найвідоміший з них - «Гуцульська бринза», який щороку проводиться в м. Рахів. На це свято приїжджають українці, зокрема гуцули з усіх частин світу, туристи з-за кордону. Свято насичене місцевим колоритом, етнічними барвами, народними піснями. |
Котедж "Карпатська тиша" Copyright grunyk.ucoz.ua © 2024 | |