Перші страви
Перші страви української кухні - це, перш за все, борщі. Для кожного регіону України характерний особливий рецепт борщу. Так найбільш відомі борщі київський, львівський та полтавський. Борщ не є єдиною, у своєму роді, першою стравою національної кухні українців. Не менш популярні такі супи як куліш, вуха, окрошка і юшка. Кожен з цих супів має масу варіацій.
Багато супів готуються на основі поширених видів м'яса і овочів. Найпопулярніша м'ясна основа - свинина, з овочів часто вживається буряк, бобові, картоплю і моркву.
Борщ гетьманський
Борщ київський
Борщ львівський
Борщ полтавський
Борщ селянський холодний
Бульйон з рибними галушками
Капусняк український
Огуречнік квасолевий
Юшка з квасолею та салом
Суп «Рибачка Соня»
Суп з галушками
Юшка зі щуки
Юшка навариста
Юшка грибна з квасолею
Юшка домашня з нирками
Юшка з квасолею і вермішеллю